Themadag Kopzorgen – alles over hoofdpijn & migraine

Donderdag 1 november 16.30 – 18.30 uur

Vrij entree en vrije inloop

Hoofdpijn en migraine? Ook zonder medicatie kun je grip krijgen op je klachten. Daar vertellen we u graag meer over op onze Themadag Kopzorgen.

Donderdag 1 novemberstaat in het teken van hoofdpijn. We staan als multidisciplinair team van Zorg op Maat voor u klaar met informatie en korte demonstraties.

Loop gewoon even binnen, wandel rond, stel uw vragen en proef iets van de sfeer van onze samenwerking.

Hoofdpijn kent veel verschijningsvormen
Wat uw specifieke hoofdpijn- of migraineklacht betekent en hoe u gezondheidswinst kan boeken, hangt af van veel factoren.

  • Speelt voeding bijvoorbeeld een rol?
  • Zijn er spanningen of emoties die maken dat u druk in uw hoofd bent?
  • Heeft u moeite met ontspannen en loslaten?
  • Is er sprake geweest van een ongeval of een stressvolle gebeurtenis?
  • Spelen hormonen een rol?
  • Is de totale energiebalans verstoord?

De antwoorden op al dit soort vragen leiden ertoe dat we als team een goede keuze kunnen maken voor de juiste aanpak van uw hoofdpijn.

Wellicht is er met gerichte fysio-oefeningen al verbetering te bereiken in uw houding, en daarmee in de spanning van de spieren rondom schouders, nek en kaak. Of brengt juist de subtiele behandeling van craniosacraaltherapie verandering teweeg in de diepere lagen en structuren van uw lichaam.

Met de inzet van één of meer van onze disciplines zien we vaak een substantiële verbetering bij hoofdpijnklachten en een vermindering van de beperkingen die de hoofdpijn u op dit moment oplegt. Disciplines die we daarbij kunnen inzetten zijn: fysiotherapie, haptotherapie, acupunctuur, craniosacraaltherapie en voedingsadvies.

Zorg op Maat staat voor intensief overleg en verregaande afstemming bij de behandeling van uw specifieke hoofdpijnklacht.