Hermien de Haan

Hermien is Acupuncturist sinds 1991 en heeft een brede ervaring in de toepassing van deze Oosterse geneeswijze.

In de acupunctuur gaat men er van uit dat gezondheidsklachten voortkomen uit verstoringen in de energie van het lichaam. Om de verstoringen te herstellen, plaatst de acupuncturist, na een diagnose, dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam. Dit geeft het lichaam een prikkel tot verandering en helpt in het herstel van de energiebalans.

Soms wordt er van een persoon meer energie gevraagd dan dat hij of zij heeft. Dit kan een gevolg zijn van een ziekte, ongeval, operatie maar ook als gevolg van langdurige lichamelijke en/of geestelijke overbelasting. De energiereserves raken op en het lukt dan soms niet meer zich weer helemaal de ‘oude’ te voelen. Acupunctuur kan ook dan ondersteuning bieden in het herstel van energie in het lichaam.

Een eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarbij uw totale gezondheidssituatie aan de orde komt. Daarnaast wordt er volgens de traditionele geneeswijze een pols- en een tongdiagnose gedaan.

In de behandeling wordt naast acupunctuurnaalden ook gebruik gemaakt van moxa, cupping en acupressuur.

Hermien is acupuncturist en heeft ook een medische achtergrond als fysiotherapeut.

Zie ook de website www.praktijkhoogsoestdijk.nl

Naar de website

Kirsten van den Brink

Kirsten is gecertificeerd craniosacraal therapeut met een eigen praktijk sinds 2012. Met cranio behandel je de mens in zijn totaliteit met aandacht voor wat er is. Het doel van de behandeling met cranio is om de bewegelijkheid van de alle bindweefselstructuren in het lichaam  te optimaliseren, want hoe beter de mobiliteit iis desto beter kan het lichaam functioneren en in balans is. De eerste afspraak cranio begint met een vraaggesprek en een onderzoek op de behandelbank, waarin de klachten en de algehele gezondheidstoestand in kaart gebracht worden.

In de behandeling met cranio gaat de therapeut voelen hoe de beweeglijkheid van de verschillende structuren ten opzichte van elkaar in het lichaam zijn en waar blokkades zijn. Een blokkade kan verschillende oorzaken hebben: overbelasting van het weefsel, een valpartij/trauma en ook stress en onverwerkte emoties.

Tijdens een behandeling word je geholpen bij het weer – meer –  in contact komen met je lijf. Waar blokkades zijn wordt het zelfherstellende systeem van het lichaam met zachte en rustige craniotechnieken ondersteund om weer in beweging te komen. Samen kijken we wat hiervoor nodig is. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat je lichaam meer ontspant. De behandeling vindt plaats op de behandelbank waarbij je je kleren aanhoudt.

Kirsten heeft een achtergrond als fysiotherapeute en als chemisch-technische laborante. Voor meer informatie kunt je terecht op www.craniosoest.nl 

 

 

 

Naar de website

Jos van den Brakel

Jos van den Brakel is fysiotherapeut en sinds september (2014) werkt hij bij Praktijk Hoog Soestdijk. Hij geeft zowel individuele behandelingen als groepstrainingen.

‘Het aanwezig zijn van meerdere disciplines binnen deze praktijk zie ik als een grote meerwaarde en spreekt me erg aan. Ik heb dit ondervonden tijdens eerdere werkervaring binnen het ziekenhuis bij de hart- en longrevalidatie en een tweedelijnspraktijk waar ik samengewerkt heb met meerdere disciplines.  Door een multidisciplinaire aanpak kan je met behulp van korte lijntjes die je met je collega’s hebt de klacht van de patiënt vanuit verschillende invalshoeken behandelen. Binnen Praktijk Hoog Soestdijk hebben wij dit nu gerealiseerd via de MD-aanpak.

Daarnaast ben ik samen met mijn collega’s actief geweest in de realisatie van een multidisciplinair behandelprogramma voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen). Sinds 2016 werken wij nu samen binnen ELZIS (Eerste Lijn Zorg in Soest) met huisartsen en andere zorgverleners om optimale zorg voor deze groep te bieden.

Naar de website

Cecile den Herder

Cecile is GZ-haptotherapeut met een eigen praktijk sinds 2009. Ze heeft een specialisatie op het gebied van haptotherapie en trauma.

“In de haptotherapie sta je stil bij je gevoel. Wanneer sta je onder druk, wanneer wordt iets je te veel en waar precies in je lichaam voel je dat? Je lijf heeft je vaak veel te vertellen. Een sessie haptotherapie bestaat uit gesprek, aanraking op de bank en/of ervaringsoefeningen. Altijd ligt de nadruk op het voelen. Thema’s die daarbij aan bod kunnen komen zijn: grenzen, verlieservaringen, afstand, nabijheid en intimiteit, je schrap zetten of juist weer ruimte maken etc.

Als je wordt aangeraakt of heel fysiek een oefening doet, wordt vaak veel duidelijker wat je nou precies voelt, iets waar je al pratend makkelijk aan voorbij gaat.”

Voor afspraken kan je terecht in Gezondheidscentrum Zorgplein. Dalplein 61, 3762 BN Soest. Zie ook de website haptonomiesoest.nl.

Cecile heeft een achtergrond in de fysiotherapie, de buitensport en was verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als docent-onderzoeker in het taal- en communicatieonderwijs aan anderstaligen in bedrijven.

Naar de website

Sytske Scholze

Voedingsadvies – Mind Your Food
Sytske is voedingsdeskundige en kan met haar advies een breed scala aan klachten behandelen. “Veel (vage) klachten en ziekten zijn te beïnvloeden door wat je eet en drinkt. Voorop staan natuurlijk overgewicht en spijsverteringsklachten zoals obstipatie en PDS, maar ook diabetes 2 en hart- en vaatklachten. Daarnaast speelt voeding vaak ook een rol bij hoofdpijn en migraine, burnout en depressie, eczeem en allergie en zelfs bij reumatische klachten. Medicijnen zijn vaak eerste keus bij de behandeling van deze klachten en ziekten. Voeding speelt een ondergeschikte rol of komt helemaal niet in beeld. Een gemiste kans, vindt Sytske, want gezonde voeding is de eerste stap op weg naar herstel.

Het goede nieuws is dat je de regie voor een groot deel zelf in handen hebt: jij bepaalt immers wat je eet en drinkt. Trends en hypes op voedingsgebied maken het echter lastig om uit te vinden welke  voeding bij jou past. Dat kan een hele zoektocht zijn, waar ik je graag bij help.”
Meer info over Sytske’s aanpak: www.mindyourfood.nl

Naar de website

Geen standaard behandelplan dus, maar een aanpak op maat die aansluit bij je klachten en je hulpvraag.

Maak een afspraak